Samenwerken aan een zindelijkheidscampagne in jouw gemeente?

Partners voor groot bereik

We werken samen met plaatselijke Centra voor Jeugd en Gezin, wijkteams, kinderdagverblijven en andere sociale partners om zoveel mogelijk gezinnen te bereiken. Wij zoeken leggen de contacten en ontzorgen waar mogelijk. Daarnaast draait een online campagne.

Bespaar 25% van het luierafval

Kinderen zijn tegenwoordig 1,5 jaar later zindelijk dan 30 jaar geleden. Eén peuter gebruikt per jaar 1000 tot 1500 luiers. Dus reken maar uit... 5% tot 8% van al het restafval bestaat nu nog uit babyluiers. Alle peuters in de gemeente een jaar eerder uit de luiers? Dat scheelt een hoop!

Gezinnen besparen €400 tot €600

Met tijdige zindelijkheid besparen gezinnen al snel honderden euro's per jaar. Dat is veel geld, zeker voor financieel kwetsbare gezinnen in de gemeente. Een kind een jaar eerder uit de luiers is voor gemeenten en gezinnen win-win: minder afval, minder stress én minder kosten.

Interesse?

Zindelijkheidscampagne in jouw gemeente?

Stuur een mail naar info@plasklas.nl. We nemen snel contact op voor de mogelijkheden.

Dit ontvangen gezinnen

de Plasklas

Ouders binnen jouw gemeente ontvangen gratis het plasklaspakket met het boek, de posters en toegang tot de app met de uitlegvideo's.

Met een handige zelftest bepalen ouders of hun kindje al klaar is voor het potje (meestal rond de 2 jaar) en waar ze kunnen beginnen in het programma.

Stap voor stap worden ouders en hun kindje begeleid, in het interesse wekken, het gebruiken van het potje, naar zelfstandig naar de WC gaan.

Ouders vertellen in de krant over hun ervaringen met zindelijkheidsprogramma de Plasklas.

Algemeen Dagblad, 8 juni 2023 (voorpagina en pagina 3)

Waarom ouders hulp bieden bij zindelijk worden?

Belangrijke stap in de ontwikkeling

Het zindelijk worden van je kindje is een grote stap. Hoe trots ben jij straks als dat soepel is verlopen! En wat fijn als je kindje straks geen luiers meer nodig heeft. Dat scheelt je veel gedoe, geld en afval.

Ouders zoeken houvast

Veel ouders zoeken zich rot naar een goede aanpak. Want je wil graag weten hoe je jouw kindje uit de luiers helpt. De Plaklas is een training zonder tijdsdruk of verplichte kadootjes.

Postief opvoeden en hechting

Wat zeg je om je kindje aan te moedigen? Wat doe je bij een ongelukje? Hoe blijf je zelf rustig? We geven je veel tips om het oefenen leuk te houden. Zodat het geen strijd wordt, maar juist iets wat ouders samen met hun kindje doen.

Betrouwbare informatie

De Plasklas sluit aan op verschillende situaties van ouders en hun kindje. We hebben de training gemaakt met mensen die veel weten over zindelijkheid en opvoeding.

Het programma is gebaseerd op een wetenschappelijke geteste methode en met behulp van pedagogen vertaald naar een verantwoorde aanpak.