Ontwikkeld met pedagogen, artsen, kinderopvang én ouders

Ontwikkeld met pedagogen, artsen, kinderopvang én ouders

De Plasklas is ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke geteste methode, omgezet naar een pedagogisch verantwoorde aanpak. Die goed aansluit bij ouders en kinderen van nu.

We willen dat kindjes goed voelen wat er gebeurt in hun lijf. En dat ouders de signalen herkennen. Dat staat voorop! We werken daarom niet met verplichte kadootjes of stickerkaarten. We gaan uit van positief opvoeden met veel complimenten.

We werken samen met deskundigen die veel weten over opvoeding en de ontwikkeling van jonge kinderen:

  • Prof. Dr. Alexandra Vermandel. Zij is hoofddocent bij de Universiteit Antwerpen en medisch specialist op het gebied van zindelijkheid. We werkten met haar samen aan deze training en het boek “Handboek Zindelijkheid” (Uitgeverij Acco, 2022).

  • Dr. Claudia Werner. Zij is pedagoog en heeft veel onderzoek gedaan naar trainingen voor ouders met jonge kinderen en de kinderopvang. Ze geeft de uitleg in de filmpjes en verzorgt het online vragenuur voor ouders.

  • De training volgt de JGZ Richtlijnen voor Zindelijkheid ten aanzien van preventie en interventie. We werken samen met Centra voor Jeugd en Gezin in verschillende gemeenten.

  • We hebben de training natuurlijk ook bij heel veel verschillende gezinnen getest. En we blijven hem aanpassen als dat nodig is.

Wil je meer weten over de aanpak of de wetenschappelijke basis? Stuur een mail naar info@plasklas.nl. We vertellen het je graag.