Een duurzame strategie én een cadeautje voor ouders

Verlengstuk van de opvoeding

Onze aanpak zorgt voor een eenduidige keuze wat betreft zindelijkheid op alle locaties. Voorkom daarmee discussies over plaskaarten, startleeftijd en beloningssystemen. Geef ouders de regie en help ze om tijdig te starten met zindelijkheid. Volgens onze pedagogisch verantwoorde methode.

Bespaar tot 25% van het luiergebruik

Kinderen zijn tegenwoordig steeds later zindelijk: 1 tot 1,5 jaar later dan 30 jaar geleden. En per jaar gebruikt een peuter 1000 tot 1500 luiers. Dus reken maar uit...! Kinderen eerder zindelijk? Dan bespaart het kinderdagverblijf 20% tot 25% aan luiergebruik: inkoop, afval én CO2 uitstoot. Zo verdient de organisatie het cadeau aan ouders snel terug!

Gezinnen besparen €400 tot €600

... en daar help je elk gezin bij. Naast afval en uitstoot zijn ook de gezinnen geholpen tijdige zindelijkheid. Een jaar minder luiers scheelt hen al snel €400 tot € 600 per kind. Tijdig starten voorkomt bovendien stress vlak voor de basisschool.

De Plasklas ook op jullie kinderdagverblijf?

Stuur een mail naar info@plasklas.nl. We nemen snel contact op over de mogelijkheden.

Dit ontvangen gezinnen

Zindelijkspakket via het KDV

Is een kindje 2 jaar? Dan krijgen ouders het pakketje mee op de groep. Met het uitvouwboek, de posters en toegang tot de app met de uitlegvideo's. Met een handige zelftest zien ouders snel in welke stap ze kunnen beginnen met de training.

Ouders gaan thuis aan de slag volgens een helder stappenplan: van interesse wekken bij hun dreumes of peuter, het gebruiken van het potje, tot en met zelfstandig naar de WC gaan.

Op de groepen sluiten PM'ers nóg beter aan bij ouders en kind door middel van een groepsposter, de app en het prentenboek. Ze kunnen ouders nog gerichter tips geven.

De pedagogisch medewerkers zijn experts die al veel weten over zindelijkheid en positief opvoeden. Het werken met onze methode kan daarom snel starten, met een korte introductie aan de medewerkers.

Ouders vertellen in de krant over hun ervaringen met zindelijkheidsprogramma de Plasklas.

Algemeen Dagblad, 8 juni 2023 (voorpagina en pagina 3)

Waarom ouders hulp bieden bij zindelijk worden?

Belangrijke stap in de ontwikkeling

Het zindelijk worden van je kindje is een grote stap. Hoe trots ben jij straks als dat soepel is verlopen!En wat fijn als je kindje straks geen luiers meer nodig heeft. Dat scheelt je veel gedoe, geld en afval.

Ouders zoeken houvast

Veel ouders zoeken zich rot naar een goede aanpak.Want je wil graag weten hoe je jouw kindje uit de luiers helpt. De Plasklas is een training zonder tijdsdruk of verplichte kadootjes. Die aansluit bij jullie situatie. En je volgt de oefeningen in jullie tempo.

Postief opvoeden en hechting

Wat zeg je om je kindje aan te moedigen? Wat doe je bij een ongelukje? Hoe blijf je zelf rustig? We geven je veel tips om het oefenen leuk te houden. Zodat het geen strijd wordt, maar juist iets wat jullie samen doen.

Betrouwbare informatie

De Plasklas sluit aan op jouw kindje en jullie situatie. We hebben de training gemaakt met mensen die veel weten over zindelijkheid en opvoeding. Je vindt er dus betrouwbare informatie en tips om het aan te pakken.

Interesse?

Neem contact op via: info@plasklas.nl

Het programma is gebaseerd op een wetenschappelijke geteste methode en met behulp van pedagogen vertaald naar een verantwoorde aanpak.